Hilde Maurits

“Ik heb het beste van twee werelden”.

Hilde Maurits deed de ALO. Na het afronden van de opleiding tot gymdocent zocht ze werk in het onderwijs, in die tijd nog niet zo makkelijk als nu. De Sport-BSO bood uitkomst, en daar is ze niet meer weggegaan! “Ik had altijd het idee dat ik gymdocent in het onderwijs werd. Omdat in de tijd dat ik een baan zocht, dit niet zo makkelijk was, ben ik bij de BSO gaan werken. 3,5 jaar heb ik bij Sport-BSO T-Kwadraat gewerkt en ben nu alweer 3,5 jaar bij Sportwereld Drieburcht in Tilburg aan het werk.”

Combinatie

Na een paar jaar gewerkt te hebben als gymdocent op Jan Ligthart Driecant, kwam Hilde uiteindelijk  op Basisschool Jan Ligthart Rendierhof terecht. Hier werkte ze vanuit de gemeente als combinatiefunctionaris. “Ik dacht altijd dat het werk als combinatiefunctionaris mij heel goed zou bevallen. Dat deed het ook zeker, alleen kwamen er een hoop randzaken bij kijken die ik minder leuk vond. Ik miste ook gewoon het contact dat ik had met kinderen op de BSO. Op die manier ben ik uiteindelijk bij Den Bijstere terecht gekomen. Hier geef ik 2,5 dag gymles aan leerlingen van groep 1 t/m 8. Naast die functie werk ik ook vier middagen als Sport- Pedagogisch Medewerker bij Sport BSO Drieburcht in Tilburg-Noord. Déze combinatie is voor mij fantastisch!”

 

Andere band

De ervaring van onderwijs en BSO brengt twee leuke werelden samen voor Hilde. “Bij de BSO heb je een andere band met leerlingen. Er is hier geen curriculum waar we ons aan moeten houden. Doordat het geen lestijd is, maar een buitenschoolse opvang, heb ik een andere connectie met kinderen en hun ouders. Natuurlijk hebben we wel doelen, maar het is hier veel vrijblijvender. Hier ligt de focus op kennismaken met sport en bewegen en heb ik lol met kinderen. Al ben ik ook op de BSO duidelijk en consequent. Kinderen weten waar ze aan toe zijn bij mij. Op school is die structuur er sowieso al meer. Mijn streven daar is dat leerlingen bij elke les mee kunnen doen op hun eigen niveau. Ik kan het niet is geen optie, als ze het proberen komen ze stiekem al heel ver. Wanneer je dan de trots op de gezichten ziet als het lukt, geeft dat mij een geluksmomentje. Ik hou ervan grenzen te verleggen, plezier te zien en  dit over te brengen in sporten.”

Mooie herinnering

Hilde is enthousiast en geniet van vooral de jongste kinderen. “Hun ontwikkeling en hoe ze spelenderwijs kennismaken met verschillende sporten vind ik zo leuk. Wat me is bijgebleven is schaatsen bij T-Kwadraat. De kleintjes die dit nog nooit hadden gedaan waren net jonge hertjes op het ijs. Stapje voor stapje lukte het steeds beter en ze hadden ontzettend veel plezier. De dankbaarheid van de kinderen was zo hartverwarmend, dat vergeet ik niet. We zijn meer dan alleen een Pedagogisch Professional, we bieden een warm nest voor ze.”

De route die Hilde ooit had bedacht, liep anders. “En daar ben ik blij om, want ik combineer het beste van twee werelden in één heel leuke baan!".