Marscha van Nunen

“De band die ik heb met kinderen, geeft me energie voor de hele dag”.  

Marscha van Nunen heeft van jongs af aan met kinderen willen werken. Ze werkt nu met veel enthousiasme en plezier op Groene Wereld Het Luchtkasteel in Rijen waar ze helemaal op haar plek zit.  

 

Vanuit haar jeugd was er geen directe aanleiding om met kinderen te werken, haar beide ouders doen iets heel anders. Toch wilde Marscha niets anders. “Na de middelbare school ben ik de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 en daarna 4 gaan doen. Nadat ik klaar was met mijn opleiding ben ik via een stage gaan invallen. Dat was leuk maar ik wilde ook graag meer vastigheid. Daarom ben ik naar een ander kinderdagverblijf gegaan en kreeg ik mijn eigen groep, de baby-dreumesgroep.” Marscha is toen écht gaan inzien hoe de kinderopvang eruit ziet en werkt.   

Energie 

Het leukste uit haar werk is bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. “Kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met lopen, daar steek je extra energie in. Het is zo mooi om dan na een tijdje vooruitgang te zien en te beseffen dat je daaraan hebt bijgedragen.” Maar ook de hulp die kinderen elkaar bieden en de dankbaarheid met een kleinigheid geeft de dag extra glans. “Als ik kinderen met en naast elkaar zie spelen, word ik ontzettend blij. De één staat op een trappetje en de ander geeft een handje. Of laatst hebben we voelbakken gemaakt binnen het thema ik groei en gingen kinderen ontdekken wat erin zat.  Dat soort kleine dingen, ongeacht de leeftijd van kinderen, geven energie.” 

Rust 

In de tien jaar werkervaring die Marscha inmiddels heeft zijn er veel mooie momenten voorbij gekomen. Er is er niet één die specifiek in haar geheugen staat. “Ik ben een aantal jaar geleden overgestapt naar deze locatie. Ik zit hier op mijn plek en voel me gezien en gewaardeerd. We zijn een groene kinderopvanglocatie en gezonde voeding speelt een rol. Ik was enorm benieuwd of kinderen hier wel zouden eten wat wij ze geven. Het verwondert me elke keer weer als ik zie hoe makkelijk kinderen dingen proeven, eten en ook daadwerkelijk lusten! Zelf ben ik ook bewust bezig met gezond eten, ik vind het interessant. Ik denk dat ik het daardoor ook goed over kan brengen op de groep. Zien eten doet eten hè!” 

Marscha beseft ook dat deze locatie haar veel rust geeft. “Met de drukte in mijn hoofd en de enthousiaste persoon die ik ben, wordt het soms chaotisch. Op de één of andere manier biedt mijn werkplek de rust die ik nodig heb. Werken met natuurlijk materialen in een groene omgeving, past bij mijn visie, ik word er zelf ook gelukkig van. Ik zit hier op mijn plek!”